NAD C588 levysoitin

Saatavuus: Kysy lisää

1 199,00 /kpl


Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

NAD C588 levysoitin

NAD lippulaiva levysoitin, soitin on valmistettu Euroopassa. Äänirasiana Ortofon klassikko 2M Red.

Tuotetiedot
OMINAISUUDET JA YKSITYISKOHDAT
- Hihnakäyttöinen levysoitin 33/45
- 10 mm lasilevy huopalevyllä
- Tarkkuusmetalliseos lautanen
- Tarkka AC vaihtovirtamoottori
- Eristetty vaihtovirtalähde yleisjännitteellä
- 9 tuuman hiilikuituvarsi kiinteällä äänirasian kiinnityksellä
- Ortofon 2M Red Äänirasia Esiasennettu
- Pystysuuntainen seurantakulma ja azimuth säätö
- Tukeva MDF-runko
- Metalli jalat eristyksellä
- Matala resonanssinen pölysuoja
- Irrotettava korkealaatuinen RCA-kaapeli erillisellä maadoituksella
Lue lisää
Sulje

NAD on tunnettu innovatiivisista, tehokkaista, mutta edullisista levysoittimista. Vaikka levysoittimen perustoiminta vaikuttaa yksinkertaiselta, kaiken musiikkienergian erottaminen levyn urista ilman kuuntelunautintoa tuhoavia resonansseja vaatii sekä tiedettä että taidetta. Tarkastellaan lähemmin kaikkia C 588: n elementtejä selittämällä tekemämme valinnat.

 

SÄHKÖINEN NOPEUDEN SÄÄTÖ
Tarkan äänenvoimakkuuden (nopeuden) saaminen on tärkeää, mutta ihmisen kuulo on paljon herkempi hetkellisille nopeuden muutoksille, jotka ilmaisemme termeillä Wow ja Flutter. Kuten nimensä kuulostaa, Wow on hidas syklinen nopeuden vaihtelu. Vakavin esimerkki on voimakkaasti vääntyneen levyn ääni, jossa neula kulkee nopeammin vääntymän nousevalla puolella ja hitaammin laskeutuvalla puolella, aiheuttaen äkillisiä muutoksia musiikin korkeudessa. Värinä on sitä, mitä kutsumme erittäin nopeiksi ja pieniksi vaihteluiksi, joita moottori yleensä tuottaa.

C 588 ratkaisee molemmat ongelmat hyväksi todetuilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Erikoistunut, erittäin tarkka, synkroninen kellomoottori on sekä erittäin tasainen että tarkka, varsinkin kun sitä ajetaan vakaasta vaihtojännitteestä. Puhtaan ja vakaan vaihtojännitteen varmistamiseksi eristämme AC-verkkovirran muuntamalla sen ensin puhtaaksi DC-jännitteeksi ja generoimalla sitten elektroninen tarkka vaihtotaajuus synkronimoottorin säätämiseksi.

 

Erityisesti muotoilun hihnan käyttäminen lautasen ohjaamiseksi suodattaa ja eristää jäljellä olevan tärinän. Kaikki pyörivät osat on valmistettu alumiiniseoksesta, joka on työstetty erittäin tiukoihin toleransseihin mahdollisen epäkeskisyyden tai tärinän poistamiseksi moottorijärjestelmässä.

 

ÄÄNIVARSI JA ÄÄNIRASIA
C 588: ssa on räätälöity hiilikuituinen äänivarsi, jossa on kiinteä metallipää, ja siinä on irrotettu vastapaino ja magneettinen luistamisen esto. Ortofon 2M Red -äänirasia on tehtaalla asennettu ja tarjoaa erinomaisen seurannan ja hienovaraisesti koko alueen äänen. C 588 käyttää tavallista pidempää 9 tuuman äänivartta optimoimaan ulkoneman ja vähentämään seurantakulman virhettä. Neulan täydelliseksi tasaamiseksi sisällytämme säätöjä azimutille ja pystysuoralle seurantakulmalle sekä mittarin kalibroimaan kohdistuksen, joka on harvinaisuus tässä hintaluokassa.

Kolmion sulkeminen
Musiikin mikrodynamiikan täydelliseksi toteuttamiseksi tarvitaan lautasen ja äänivarren erittäin tiukka mekaaninen kytkentä. Tämä muodostaa kolmion, koska tärinät voivat kulkea soitetulta levyltä lautaselle akselin ja laakerin läpi pohjaan (sokkeli), ylös käsivarren kiinnitykseen äänivarren kääntymisen kautta ja alas äänivarteen patruunaan ja kynään.

 

Tällä polulla on monia erillisiä osia, ja joidenkin niistä vaaditaan liikkuvan toisiinsa nähden mekaanisten laakeriliitäntöjen kautta. Jos näissä mekaanisissa rajapinnoissa on jonkin verran välystä, musiikillinen energia menetetään. Siksi NAD on kiinnittänyt tarkkaa huomiota tarkkaan työstöön, kokoonpanoon ja testaukseen, jotka ovat niin tärkeitä levysoittimessa.

RESONSSIEN HALLINTA JA ERISTÄMINEN
Kaikkien värähtelyjen vähentäminen minimiin on kriittinen, jotta saavutetaan paras tulos vinyyliä soitettaessa. Koska nämä värähtelyt voivat tulla erilaisista lähteistä, sekä sisäisistä että ulkoisista, materiaalit ja mitat on kaikki huolellisesti laskettava vähentämään ja tasapainottamaan kaikkia resonansseja estämään energian kertyminen tietyille taajuuksille.

 

Ulkoisten värähtelyjen eristämiseksi kaiuttimista tai lattian tärähtelyistä käytämme massiivista MDF-alustaa, jossa on erityisesti viritetyt tärinänvaimennusjalat sekä paksu ei-resonanssinen pölysuojus. Lasilautasen, huopalevyn, MDF-pohjan ja hiilikuituvarren valintaa harkittiin huolellisesti jotta saataisiin suunniteltua yhdessä toimiva kokonaisuus, väärän tärinän rajoittamiseksi ja vähentämiseksi.

Resepti tai ainesosat?
Sanotaan että hyvä kokki voi valmistaa herkullista ruokaa aivan perusainesosista, kun taas kokki ilman koulutusta voi aiheuttaa sotkua jopa hienoimmista ja eksoottisimmista ainesosista.

 

NAD on viiden tähden kokki äänimaailmassa ja suunnitellut palkittuja tuotteita jo 45 vuoden ajan. Uskomme, että C 588 on hyvällä paikalla suorituskyvyn ja arvon suhteen käyttämällä erittäin yksinkertaisia, ​​korkealaatuisia osia ja tarkasti suunnitellen saanut ne toimimaan yhdessä täydellisessä harmoniassa.

 

Uskomme, että tulos on kuunteluelämys, joka kestää vuosia ja tuo uuden elämän nykyiseen levykokoelmaasi säilyttäen sen tulevaisuutta varten.

YLEISET OMINAISUUDET

Nimellisnopeus 33/45 rpm, manuaalinen nopeuden muutos (78 rpm mahdollista erikoispyörällä)

Nopeuden vaihtelu 33 rpm: <± 0,35%, 45 rpm: <± 0,30%

Wow & Flutter <0,01% (ref. 1 kHz, Audio LPF)

Signaali / kohinasuhde – 70 dB

Neulapainon säädön alue 0-30 mN, 0-3,0 grammaa

Toimitettu vastapainojärjestelmä Vastapaino patruunoille: 6-13 g

Jännite Yleiskytkentätilan virtalähde 15 V DC / 0,8 A, 100-240 V AC, 47 – 63 Hz

Virrankulutus enintään 5 W / 0,3 W valmiustilassa

 

ÄÄNIVARSI

Tehokas äänivarren massa 9,5 g

Tehollinen varren pituus 230 mm

Ylitys 18 mm

 

ORTOFON 2M RED ÄÄNIRASIA

Taajuusalue 20 – 22 000 Hz

Kanavien erottelu 22dB / 1kHz

Lähtöjännite 5,5 mV

Suositeltu kuormitusimpedanssi 47 Kohmia / vahvistimen liitäntä: MM-tulo

Yhteensopivuus / kynätyyppi 20 m / mN – elliptinen

Suositeltu seurantavoima 18 mN

Paino 7,2 g

 

MITAT JA PAINO

Brutto mitat (L x K X S) 435 x 340 x 125 mm

Pakkauksen paino 9,2 kg