Bowers & Wilkins 804 D4 Lattiakaiutin

Saatavuus: Varastossa

8 000,00€ / kpl

Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

Bowers & Wilkins 804 D4 Lattiakaiutin

804 D4 on täydellinen valinta kuuntelijoille, jotka kaipaavat 800-sarjan Diamond-lattiakaiuttimen suorituskykyä, mutta haluavat perinteisempää estetiikkaa. Sen uusi kotelo ja aluslevy tekevät siitä kaikkien aikojen parhaiten suoriutuvan 804:n.

804 D4 on ehkä ulkonäöltään perinteisempi kuin muut 800-sarjan Diamond-sarjan lattiakaiuttimet, mutta se on yhtä hienostunut. Sen uusi Reverse-Wrap-kotelo on sekä mekaaninen että akustinen vallankumous luokassaan ja sen uusi aluslevy varmistaa myös kivenvankan ja tarkan basson vasteen.

Kuunneltavissa Tampereen liikkeessämme. Tervetuloa ihastumaan!

Lue myös lisää 800-sarjan ominaisuuksista blogistamme

Tuotetiedot
Bowers & Wilkins 804 D4 Lattiakaiutin

Kuuntelijoille, jotka kaipaavat 800-sarjan Diamond™ -lattiamallikaiuttimen suorituskykyä mutta pitävät perinteisemmästä ulkonäöstä, 804 D4 on täydellinen valinta. Sen uusi kotelorakenne ja jalusta tekevät siitä parhaiten suorituskykyisen 804-mallimme tähän mennessä.

800 Sarjan historia

800-Sarjan ensimmäinen malli, B&W 801, julkaistiin vuonna 1979. Se muodosti perustan 800-sarjalle, maailmanluokan huippuluokan kaiuttimille, ja se löysi tiensä arvostettuihin äänitysstudioihin, mukaan lukien EMI:n Abbey Roadille. Vuonna 1987 kaiutinmallisto päivitettiin Matrix-spesifikaatioon, jolloin esiteltiin uusi kaiutinkotelon tukirakenne. Silloinen 804 Matrix, pienin lattiakaiutin kaiutinsarjassa, sisälsi alumiinikalottidiskantin, Kevlar-kartioisen keskitaajuuskaiuttimen ja yhden Cobex-kartioisen bassokaiuttimen.

Vuonna 1998 (tuolloin) uusi Nautilus 804 sai uuden Nautilus putkeen asennetun alumiinidiskantin, FST Kevlar -keskitaajuuskaiuttimen ja kaksi paperi/Kevlar-bassokaiutinta uudessa kaarevassa kotelossa. Seuraavana tuli 804S, jossa esiteltiin B&W:n päivitettyjä Rohacell-bassokartioita. Sitten tuli suuri harppaus 804 Diamond vuonna 2005, jossa oli uusi timantilla päällystetty diskanttikalotti, ja se kuulosti entistä paremmalta. Vuonna 2010 804 D2 oli viimeinen sukupolvi, joka käytti vanhoja aramidikuituisia ('Kevlar') keskitaajuuskartioita, jotka ensi kertaa nähtiin B&W:n kaiuttimissa vuonna 1974. Vuonna 2015 saapui D3 uudella Continuum-kartiolla, jota yritys oli kehittänyt vuodesta 2007 lähtien. Nyt on uuden 804 D4:n aika, jota on kehitetty yli viiden vuoden ajan yli 30 hengen suunnittelutiimin toimesta. B&W:n edustaja, kertookin kehitysprosessista.

"Tarkoituksemme oli keskittyä parantamaan resoluutiota, vähentämään kuultavaa äänen osuutta kotelosta ja akustisesta muodosta sekä kokonaisuudessaan luomaan uskottavampi musiikillinen toisto kuin aiemmin."

Suunniteltu "ihmisille, jotka rakastavat musiikkia, puhtaasti ja yksinkertaisesti", uusi 800 D4 -sarja valmistetaan B&W:n tehtaalla Isossa-Britanniassa, Dale Roadilla, Worthingissa. Tehtaalle on tehty merkittäviä investointeja ja päivityksiä uuden kaiutinmalliston saapumisen myötä.

Siinä missä aiempien 804 D3 ja 805 D3 kaiuttimien etulevy oli tasainen ja kaiutinrunko kaareva takaa, 804 D4:ssä on jatkuvasti kaareva runko, jossa on alumiininen selkäranka; käytännössä tämä jatkuu kaiuttimen takaa eteenpäin. Tätä kutsutaan B&W:n käänteiseksi kaarevuuskoteloksi, ja se esiteltiin alun perin korkeamman tason D3-lattiakaiuttimissa useita vuosia sitten. Rakenne on suunniteltu minimoimaan resonansseja jäykemmän ja inertimman rakenteensa ansiosta. Sisäpuolella käytetään B&W:n Matrix-tukijärjestelmä, mutta nyt se käyttää 18mm vaneria. Kaiutinkotelossa on 12 kerrosta puristettua ja liimattua koivupuuta.

Takaosan alumiininen selkäranka on kaunis yksityiskohta, joka antaa kaiuttimelle poikkeuksellisen viehättävän ulkonäön takaa päin katsottuna, mutta se ei ole ainoa metallinen osa kotelossa. Ylälevy on myös valmistettu samasta materiaalista, mikä B&W:n mukaan lisää jäykkyyttä ja vähentää resonansseja. Se on viimeistelty Connolly-nahalla, joko mustana tai vaaleanharmaana vastaamaan tummaa tai vaaleaa koteloa. Kiiltävä musta tai valkoinen sekä matta ruusupuu ja pähkinäpuu ovat saatavilla viimeistelyvaihtoehtoina. Kaikki tämä tekee kaiuttimesta siistin, modernin ja arvokkaan näköisen.
Lue lisää
Sulje

Klassinen laatu

804 D4 näyttää ehkä perinteisemmältä kuin muut 800-sarjan Diamond-valikoiman lattiamallikaiuttimet, mutta se on yhtä hienostunut. Sen uusi Reverse-Wrap -kotelo on mekaaninen ja akustinen vallankumous omassa luokassaan, ja sen uusi jalusta varmistaa kallistumattoman ja tarkan bassovasteen.

Alumiininen ylälevy

Jokaisessa uuden 800-sarjan Diamond-valikoiman stereomallissa on merkittävästi päivitetty kotelorakenne, jossa on täysin uusi alumiininen ylälevy. Tämä tarjoaa myös täydellisen asennuspisteen täysin uudelle Leather by Connolly -viimeistelylle, jossa on ylellistä mustaa nahkaa tummille kaapeille ja vaaleanharmaata vaaleammille viimeistelyille.

Reverse Wrap -kotelo

Sen sijaan, että käytettäisiin perinteistä kaiutinkoteloa, 804 D4:n kotelo on valmistettu jatkuvasta kaarevasta puuosasta, jossa kaiutinyksiköt on sijoitettu kaarevuuden sydämeen. Tämä jäykempi ja inertimpi rakenne vastustaa mekaanisia resonansseja paljon paremmin ja varmistaa myös äänen paremman leviämisen.

Alumiininen jalusta

Erinomaisen kaiuttimen on tarpeen saada vankka perusta. Uusi 804 D4 käyttää alaspäin suuntautuvaa Flowportia, joka päättyy massiiviseen alumiinijalustaan, jossa on teräksestä valmistettu tukikerroksen vaimennuslevy, joka kontrolloi ei-toivottuja resonansseja. Siinä on myös merkittävästi päivitetyt piikit maksimaalisen vakauden ja kestävyyden varmistamiseksi.

Mene eteenpäin

804 D4 on 800-sarjan Diamond-valikoiman peruslattiamallimalli. Siirtyessäsi 803 D4:ään löydät suuremmat bassokaiuttimet (180 mm, 7 tuumaa) ja lisäksi, oleellisesti, Turbine™ Head -kotelon 130 mm (5 tuuman) keskiäänen kartiolle, mikä lisää tilavuutta ääneen vielä enemmän.

Timanttikalottidiskantti
Kiinteä runko diskantti-kannessa
Continuum™ kartio basso/keski
Vastaääniliitin
Biomimetic Suspension
Matrix™
Aerofoil™ kartio bassoelementit
Flowport

Kuvaus
3-tie bassorefleksi kotelo

Kaiutinelementit
1x ø25mm (1 tuuma) timanttikupolinen diskanttielementti
1x ø130mm (5 tuuma) Continuum kartio FST keskialueelle
2x ø165mm (6.5 tuuma) Aerofoil kartio bassoelementit

Taajuusalue
20Hz – 35kHz

Taajuusvaste
24Hz – 28kHz (+/-3dB referenssiakselilla)

Herkkyys
89dB (akselilla 2.83Vrms 1 metrissä)

Harmoninen särö
2. ja 3. harmoniset (90dB, 1m akselilla)
<1% 90Hz – 20kHz
<0.3% 120Hz – 20kHz

Nimellisimpedanssi
8Ω (minimi 3.0Ω)

Suositeltu vahvistinteho
50W – 200W 8Ω kuormaan, ilman säröä

Suurin suositeltu kaapelin impedanssi
0.1Ω

Mitat
Korkeus: 1071mm
Leveys: 306mm
Syvyys: 391mm

Paino
36.85kg

Viimeistelyt
Kaappi:
Kiiltävä musta, valkoinen, Satin Rosenut, Satin Walnut

Kangasverkko:
Musta, harmaa, musta, harmaa