AI-Sonic S2-A65.2 2-kanava autovahvistin

Saatavuus: Varastossa

159,00 /kpl

Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

AI-Sonic S2-A65.2 2-kanava autovahvistin

Suomalaisen suunnittelutyön tuloksena syntyneiden AI Sonic vahvistimien äänenlaatu on syntynyt pitkällisen hienosäätämisen tuloksena, jossa jokaisen komponentin merkitys äänenlaadun suhteen on perusteellisesti mietitty ja testattu jotta saavutetaan mahdollisimman yhtenäinen kokonaisuus.

Jakotaajuuskerroin (x10 alipäästö/x20 ylipäästö) mahdollistaa vahvistimen käyttämisen midbassolle tai keskialueelle tai jopa suoraan diskanteille. Sillatussa tilassa reilu 210 watin jatkuva teho mahdollistaa käyttämisen keskikokoisen 4 ohmin subwooferin vahvistimena.

S2-A150.2 Huippuluokan 2-kanavainen vahvistin suoralla kaiutintasoisella liitännällä “huijaa” auton alkuperäistä soitinta eikä aiheuta ongelmia kytkettäessä suoraan soittimen perään.

RMS Teho (2ohm ) 12v 1%THD 2×105 W, RMS TEHO (4ohm ) 12v 1%THD 2×70 W, SILLATTU TEHO(4ohm) 12v 1%THD 2x210W

Tuotetiedot
AI-Sonic S2-A65.2 2-kanava autovahvistin

 

AI-Sonic S2-vahvistimien suunnittelutyö aloitettiin vuonna 2017. Kunnianhimoisena tavoitteena suunnitella ja toteuttaa vahvistinmallisto, joka tarjoaa parasta mahdollista äänenlaatua hintaluokassaan.

 

Työ aloitettiin suunnittelemalla uniikki jäähdytysprofiili eli vahvistimen alumiinirunko. Suomalaisen suunnittelutyön tuloksena valmistui profiili joka täytti kolme haluttua vaatimusta: 1. Mahdollisimman siro muoto, jotta laitteista saadaan kompaktin kokoisia. 2. Transistorien asennus pystyasentoon profiilia pitkin jäähdytyksen tehostamiseksi 3. Yksinkertaisen tyylikäs ulkonäkö

 

Jäähdytyksen maksimointia ja laitteiden fyysisen koon minimointia jatkettiin piirilevysuunnittelulla. Komponenttien paikat piirilevyllä ovat tarkoin valittuja, jotta saadaan aikaan mahdollisimman pieni vahvistimen fyysinen koko ja tehokas komponenttien jäähdytys.

 

Piirilevyssä on käytetty kaksi kertaa enemmän kuparia tavalliseen autovahvistimen piirilevyyn verrattuna. Tällä saadaan seuraavia etuja:

1. Vähemmän vastusta, vähemmän lämpöä

2. Parempi virrankulku auttaa vahvistinta suoriutumaan paremmin kovemmassakin käytössä

3. Parempi matalien äänien toisto paremman virrankulun ansiosta

 

Vahvistimen sisäisissä komponenteissa kallein osa ei välttämättä ole aina paras. Eivätkä samanhintaiset osat ole kaikki samanlaisia. Ratkaisevaa lopputuloksen laadun suhteen on käytettyjen komponenttien yhteensopivuus keskenään. AI-Sonic S2 vahvistimien komponenttien valintaan ja testaukseen on käytetty aikaa kolme vuotta. Lukuisia eri osia ja osien yhdistelmiä testaamalla ja koekuuntelemalla on löydetty osat jotka muodostavat parhaan mahdollisen kokonaisuuden hintaluokassaan. Komponenttien valintatyö toteutettiin AI-Groupin ja vuosikymmenien kokemuksen omaavien englantilaisten vahvistinsuunnittelijoiden yhteistyönä.

 

Äänenlaadun lisäksi vahvistimen toimintavarmuus on olennainen asia laadukkassa vahvistimessa. Jos yksikin komponentti joutuu toimimaan äärirajoillaan, se vaarantaa hyvän lopputuloksen. AI-Sonic vahvistimien kaikki osat ovat hieman ylimitoitettuja vahvistimen tehoon nähden. Järkevä ylimitoitus mahdollistaa hyvän toimintavarmuuden.

 

Koska vahvistimista haluttiin hintaluokkansa parhaita, tehtiin ylimitoitus kuitenkin järkevissä rajoissa. Esimerkkinä tästä vahvistimien virtalähteet. Tuplavirtalähteet ovat käytössä suuremmissa malleissa.

 

Pienemmissä malleissa päädyttiin käyttämään riittävästi ylikokoista yhtä virtalähdettä, jotta hinta saatiin pysymään halutuissa rajoissa. Jakosuotimien säätöalueet ja jakojyrkkyydet ovat sellaisia, että jokaisella 2- ja 4-kanavaisella vahvistimella voidaan soittaa mitä tahansa äänialuetta käyttäen vahvistimen omia yli-, ali- ja kaistanpäästösuotimia. Kertojakytkimen käytöllä saadaan suotimien taajuussäätö tarkemmaksi. Ylempien taajuusalueiden jakoihin sopiva 12dB/oct jakojyrkkyys kaikissa kokoäänialueen malleissa ja 12/24 dB/oct jakojyrkkyyden valinta monovahvistimissa.

 

Nykyaikainen HighInput eli kaiutintasoinen tuloliitäntä osaa huijata auton alkuperäistä soitinta eikä aiheuta ongelmia kytkettäessä auton alkuperäisen soittimen perään. Kaapeliterminaalien kaapelin paikoilleen kiristävä pultti puristuu kaapeliin takaviistosta ja tekee kontaktista erittäin tiukan ja pitävän. Viistossa oleva pultti helpottaa myös laitteen asentamista. Työkalu ei osu vahvistimen runkoon koska se kääntyy laitteesta poispäin pulttia kiristettäessä.

 

Vahvistimien lisävarusteena hankittava tason kaukosäädin ei ole vain tiettyjä taajuuksia korosta bassopotikka. Tasonsäädin toimii myös kokoäänialuekäytössä koska se säätää aidosti ulostulevan signaalin tasoa. Tasonsäätimessä on myös virta-, klippi- ja häiriötilan merkkivalot.

 

Jokaisen vahvistimen teho ilmoitetaan lisäksi ns. "alakanttiin", eli todellisuudessa saat puhdasta tehoa reilusti ilmoitettua enemmän käyttöösi. Erinomainen äänenlaatu, monipuoliset säätöominaisuudet ja liitettävissä mihin tahansa järjestelmään soittamaan mitä tahansa kaiuttimia. Pakattuna tyylikkääseen kuoreen ja saatavilla kohtuulliseen hintaan. Ai-Sonic S2-vahvistimista on todella vaikea pistää paremmaksi.

 

Designed in Finland By AI-Group (Bassotason kaukosäädin myydään erikseen.)
Lue lisää
Sulje

RMS TEHO (2ohm ) 12v 1%THD 2x105W
RMS TEHO (4ohm ) 12v 1%THD 2 x 70W
SILLATTU TEHO (4ohm) 12v 1%THD 1 x210W
KOKONAISSÄRÖ T.H.D 0,02% 4ohm, 0.04 % 2ohm

TAAJUUSALUE: 10Hz-40KHz
SIGNAALI/KOHINA SUHDE (A-PAINOTETTU): 105dB
KANAVAEROTTELU: 45dB
SISÄÄNTULOHERKKYYS: 0.5-6V

ALIPÄÄSTÖSUOTIMET: x1: 50Hz-500Hz x10: 500Hz-5KHz

YLIPÄÄSTÖSUOTIMET:
x1: 12Hz-250Hz
x2Q: 250Hz-5KHz

BANDPASS SUODIN: 12Hz- 5KHz
JAKOTAAJUUDEN JYRKKYYS: 12dB/oct
BASSONKOROSTUS: 0/6dB(@45Hz)
KÄYTTÖTILAT: 2 Kanavaa
SULAKKEET: 1x30A

 

Yhteensopivien kaapeleiden halkaisija
12V = 20mm2
MAA = 20mm2
HERÄTE = 6mm2
KAIUTIN = 6mm2

ULKOMITAT
L: 183mm
K: 60mm
P: 274mm