Denon DCD-1600NE SACD/CD Soitin

Saatavuus: Kysy lisää

1 299,00€ / kpl


Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

Denon DCD-1600NE Super Audio CD -soitin jolla saavutetaan uskomaton taso levyjen toistossa

Denon on yksi harvoista audiolaitteiden valmistajista joka kehittää aktiivisesti Hi-Fi-laitteita sekä kerää, jalostaa ja jakaa eteenpäin Hi-Fi-teknologiaa.

DCD-1600NE keskittyy löytämään soittimen ytimen: ultra-tarkka levyjen luku sekä korkeatasoisen signaalin vieminen vahvistimelle. Tämän saavuttaakseen soittimen signaalitiet ovat mahdollisimman lyhyet ja piirilevyt mahdollisimman minimoidut.

Insinöörit myös suunnittelivat levymekanismin kiinnikkeet ja koteloinnin uudestaan poistaakseen värinää. Värinä on levysoitinten suuri vihollinen, ja uudella suunnittelulla saavutetaan erittäin hyvin värinää vastustava rakenne.

CD- ja Super Audio CD -levyjen lisäksi soitin toistaa DVD R/RW -levyille tallennetut PCM192/24 tai DSD5.6 muotoiset tiedostot.

Tuotetiedot
Denon on yksi harvoista audiolaitteiden valmistajista joka kehittää aktiivisesti Hi-Fi-laitteita sekä kerää, jalostaa ja jakaa eteenpäin Hi-Fi-teknologiaa. DCD-1600NE keskittyy löytämään soittimen ytimen: ultra-tarkka levyjen luku sekä korkeatasoisen signaalin vieminen vahvistimelle. Tämän saavuttaakseen soittimen signaalitiet ovat mahdollisimman lyhyet ja piirilevyt mahdollisimman minimoidut. Insinöörit myös suunnittelivat levymekanismin kiinnikkeet ja koteloinnin uudestaan poistaakseen värinää. Värinä on levysoitinten suuri vihollinen, ja uudella suunnittelulla saavutetaan erittäin hyvin värinää vastustava rakenne. Levyllä oleva tieto luetaan nyt äärimmäisellä tarkuudella, ja puhdas korkealaatuinen signaali viedään DCD-1600NE soittimen Advanced AL32 Processing Plus piirille. CD- ja Super Audio CD -levyjen lisäksi soitin toistaa DVD R/RW -levyille tallennetut PCM192/24 tai DSD5.6 muotoiset tiedostot.
Lue lisää
Sulje

Viimeisimmät Denon ratkaisut

Advanced AL32 Processing ja huipputarkka 192kHz/32bit D/A-muunnin – Alkuperäiselle äänitteelle uskollinen digitaalisten lähteiden toisto
DAC Master Clock Circuit suunnittelu – Huojunta (Jitter) -vapaa toisto
Direct Mechanical Ground rakenne – Minimoi epätoivotut värinät
Tarkka suunnittelu, minimaaliset signaalitiet ja valitut Hi-Fi -komponentit – Säilyttää signaalin puhtauden
Alkuperäinen Denon levykoneisto jossa S.V.H. mekanismi – Tarkka luku ja signaalin purku kaikilta levyiltä
CD- ja Super Audio CD -toisto; DSD (2.8 MHz / 5.6 MHz) tiedostot sekä PCM -tiedostot 192 kHz / 24 bit asti tallennettuna DVD R/RW -levylle – Laaja levytuki
Erilliset virtalähteet digitaaliselle ja analogiselle puolelle – Säilyttää äänisignaalin puhtaampana
Pure Direct Mode – Puhdasta toistoa varten
Saatavilla hopeisena ja mustana – Sopii täydellisesti PMA-1600NE integroituun vahvistimeen

Advanced AL32 Processing Plus

DCD-1600NE soittimessa on Advanced AL32 Processing Plus -prosessointi, joka on viimeisin versio Denonin analogisten signaalien uudelleenprosessointiteknologiasta joka hyödyntää ainutlaatusia datantulkinta-algoritmeja ja tukee korkearesoluutioista ääntä. Algoritmit luovat pisteitä ennen ja jälkeen tulevien pisteiden välille suuristakin datamääristä jotta aaltomuoto saataisiin mahdollisimman lähelle alkuperäistä signaalia. Palauttamalla tietoa joka on hävinnyt digitaalisessa tallennuksessa voidaan luoda toisto joka on yksityiskohtainen, häiriövapaa, tarkkaan paikannettu, rikas tulkinnaltaan ja uskomattoman uskollinen alkuperäiselle äänelle.

Denonin alkuperäinen levykoneisto

DCD-1600NE soittimen levykoneisto sisältää korkealaatuisen S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) mekanismin. Piiri joka ohjaa lukijaa sekä purkaa levyltä tulevan tiedon on kehitetty vasta lähiaikoina. Signaalitiet on lyhennetty niin lyhyiksi kuin mahdollista ja piirilevyt on minimoitu jotta ylimääräistä virtaa tai häiriöääntä ei pääse syntymään.

Levymekanismin eri osat on tehty eri materiaaleista jotta saavutetaan mahdollisimman vakaa kokonaisuus ja levyt voidaan lukea äärimmäisellä tarkuudella. Lisäksi mekanismin matala massakeskipiste eliminoi levyn pyörimisestä johtuvaa värinää, ja mekanismin rakenne rajoittaa tehokkaasti ulkopuolista värinää. Eliminoimalla epätoivottua värinää voidaan minimoida servotoiminnot ja muut virtaa kuluttavat toiminnot, jolloin levyllä olevat digitaalisignaalit voidaan lukea hyvissä olosuhteissa parhaalla mahdollisella tarkkuudella.

DSD-datalevyjen toisto

CD- ja Super Audio CD -levyjen lisäksi DCD-2500NE kykenee toistamaan DSD (2.8 Mhz / 5.6 MHz) -tiedostoja sekä korkearesoluutioisia äänitiedostoja (192 kHz / 24 bit) jotka ovat tallennettu DVD-R/RW ja DVD R/RW -levyille. Lisäksi CD-R/RW -levyille tallennettuja musiikkitiedostoja 48 kHz näytteenottotaajuudelle asti on mahdollista toistaa.

Direct Mechanical
Ground -rakenne

Musiikkisignaalien eheys saattaa kärsiä mikäli ne altistuvat sisäiselle värinälle levykoneistosta tai virtalähteestä, tai ulkoiselle värinälle esimerkiksi kaiuttimien äänenpaineesta johtuen. Tätä ehkäistääkseen Denonin insinöörit suunnittelivat soittimeen vaimennuksen jota he kutsuvat nimellä “Direct Mechanical Ground Construction”. Tässä rakenteessa virtamuuntimet, jotka itsessään ovat värinän lähde, ovat sijoitettu DCD-1600NE soittimen jalkojen lähelle jolloin epätoivotut värinät johdetaan suoraan maahan vaikuttamatta läheisiin piirilevyihin. Lisäksi soittimen suurin massa eli levykoneisto on sijoitettu mahdollisimman alas keskelle koteloa joten epätoivotut värinät pysyvät pieninä.

DAC Master Clock -suunnittelu

DCD-1600NE soittimen DAC Master Clock -suunnittelun ansiosta soittimen D/A-muunnin toimii digitaalisten piirien kellosignaalin tuottajana jotta piirit toimivat synkronoituna. D/A-muuntimen yhteyteen sijoitettu kellosignaali vähentää huojuntaa ja varmistaa parhaan mahdollisen tarkkuuden D/A-muunnoksessa. Lisäksi kellosignaalin korkea laatu on erittäin tärkeää jotta digitaaliset äänipiirit toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Kellosignaalin virtapiiriä on myös merkittävästi parannettu jotta korkealaatuisen kellosignaalin täysi potentiaali saadaan hyödynnettyä. DCD-1600NE soittimessa on kaksi erillistä kellosignaalia, yksi kummallekkin näytteenottotaajuudelle (44.1 kHz ja 48 kHz), joita voidaan tarpeen mukaan jotta kellohuojunta voidaan eliminoida.

Piirilevyt jossa minimoidut signaalitiet
Erilliset virtamuuntajat

Denonin “simple & straight” suunnittelufilosofia näkyy kaikissa DCD-1600NE soittimen piireissä. Signaalitiet on suunniteltu alusta lähtien uudestaan jotta saavutetaan mahdollisimman lyhyet reitit, jolloin äänentoisto on mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Lopputuloksena piirien ja kanavien väliset häiriöt on saatu minimoitua, ja ääni on puhdas ja läpinäkyvä. Lisäksi koska digitaalisilla ja analogisilla äänisignaaleilla on merkittävästi erilaiset signaalit, on molemmilla omat virtalähteensä jotta voidaan eliminoida keskinäiset häiriöt. Virtalähteen koteloinnin alapuolelle on myös asennettu alumiinilevy tukevoittamaan rakennetta.

Ominaisuudet

 

CD-yhteensopivuus: CD / CD-R/RW / SA-CD / WMA / MP3 / AAC

DAC Master Clock suunnittelu

AL 32 prosessointi

Erikoistilatut komponentit

Symmetrinen piirilevyrakenne

Data Disc Compatibility: DSD / WAV / ALAC <=5.6 / 192 / 96

Korkealaatuiset äänikomponentit

 

Muuta

 

Erilliset piirirakenteet analogiselle ja digitaaliselle piireille

Näyttö: Himmennin / Pois o/o

 

Toisto

 

Ohjelmoitava toisto (CD / SA-CD)

Uudelleen toisto

Satunnainen toisto

Start Sound Mode for SA-CD

 

Tulot/Lähdöt

 

Analogilähtö (Cinch) 2ch

Digitaalinen optinen/koaksiaalinen lähtö

Remote Control Bus in / out

Kullattu Cinch

 

Tekniset tiedot

 

Mekanismi SVH Loader

D/A-muunnos Advanced Segment

DAC IC PCM1795 (192kHz/32bit)

Taajuusvaste 2 Hz-20 kHz

Digitaalisuodatin AL32

Dynaaminen ala (SACD) 112 dB

Signaali-kohinasuhde (SACD) 117 dB

Dynaaminen ala 101 dB

Signaali-kohinasuhde 116 dB

Harmoninen särö (THD) 0.0018%

 

Yleistä

 

Available Colours: Premium Silver / Black

Metallinen etupaneeli

Kaukosäädin RC-1213

Virrankulutus wattia 24

Virrankulutus lepotilassa wattia 0.2

Automaattinen virrankatkaisu

Suurimmat mitat (L x S x K) mm 434 x 328 x 134

Paino (kg) 8.2